Друштво библиотекара РС следеће године организује семинар у Хотелу «Бистрица» Јахорина 20 и 21 априла 2017 год.

Admin 20. септембра 2016. 0
Друштво библиотекара  РС следеће године организује семинар у Хотелу «Бистрица» Јахорина 20 и 21 априла 2017 год.

Друштво библиотекара  РС следеће године организује семинар у Хотелу «Бистрица» Јахорина 20 и 21 априла 2017 год. под радним насловом –

«КЊИГА,ВИЗИЈА СТВАРНОСТ»  са следећим под темама :

-БИБЛИОТЕКА,ФИЗИЧКИ,ВИРТУЕЛНИ И ПРАВНИ ПРОСТОР ЗА КОРИСНИЧКЕ УСЛУГЕ

-УЛОГА И ЗАДАТАК БИБЛИОТЕКА У ПРОМЈЕНЉИВОМ ОКРУЖЕЊУ

Библиотекарство је алат са широким спектром могућности,  даје велику слободу у раду, од одабира тема до начина на који ће се та тема обрадити. Прилагођивања библиотека и библиотекара савременом окружењу које се мијења стреловитом брзином у смислу технологија, измијешаности нација, култура, вјероисповијести, обичаја или начина одијевања заслужује посебну пажњу. С друге пак стране, у промјењивој финансијској ситуацији битно је одговорити на питање: утиче ли мањак средстава креативност или блокира пословање? Сигурни смо да ћемо окупити еминентни предаваче који имају пуно тога за рећи, стога очекујемо ваше  теме о досадашњем искуству , те приједлоге и сугестије.

Основни циљ семинара јесте да се укаже на могућу употребу доступних технологија и производа на основу којих је могуће пружање додатних услуга корисницима библиотека уз максималну рационализацију коришћења постојећих и заједничког планирања будућих ресурса.

Позивамо колеге да представе примјере добре праксе, пројекте чија је реализација у току, планове за будућност или једноставно било који аспект примене информационо-комуникационих технологија које за циљ имају боље пословање библиотека и квалитетнију услугу за кориснике.

Пријава радова се врши до 5. фебруара 2017.на мејл Друштва bibliotekarirs@gmail.coм

након чега ће се одабрати најбољи. Одабир се врши на основу сажетка дужине до 500 речи или 3500 карактера (са размацима) и написаног рада у цијелости. Списак одабраних радова биће објављен до 20 марта 2017.

Comments are closed.