Хипо банка Бања Лука донира 900 књига библиотекама страдалим у поплавама

Admin 17. октобра 2014. 0
Хипо банка Бања Лука донира 900 књига  библиотекама страдалим у поплавама

Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука покреће донаторску акцију под насловом „Помози библиотекама страдалим у поплавама“, а поводом обиљежавања Међународног дана штедње*, 31. октобра.

Током трајања ове донаторске акције, а која се одвија у сарадњи са Друштвом библиотекара Републике Српске, Хипо банка ће донирати 10.500 КМ за набавку 900 нових књига за пет библиотека у Бијељини, Добоју, Челинцу и Шамцу.

Уједно, свој допринос у обнављању књижног фонда страдалих библиотека даће и запослени те клијенти Хипо банке који ће имати могућност да у периоду од 20. октобра до 10. новембра, до када траје ова акција, донесу у најближу пословницу Хипо банке своје добро очуване књиге прилагођене узрасту за дјецу и младе, а које ће се касније уз помоћ Друштва библиотекара РС поклонити библиотекама страдалим у поплавама.

Међународни дан штедње је у Хипо банци дан који је традиционално посвећен најмлађима и институцијама које брину о васпитно-образовном развоју дјеце и њиховој здравственој и социјалној заштити.

„Одлучили смо да овогодишњи Дан штедње посветимо библиотекама страдалим у поплавама и њиховим најмлађим члановима. Овом донаторском акцијом желимо да се захвалимо и својим клијентима/грађанима локалних заједница у РС за указано повјерење током ове и протеклих година те да подсјетимо јавност на значење ријечи штедња и чињеницу колико је она важна за будућност.“, рекао је Горан Бабић, директор Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука.

Овогодишња донаторска активност одвија се у партнерској сарадњи са Друштвом библиотекара РС с основним циљем да се помогне страдалим библиотекама у обнављању књижног фонда.

Стојка Мијатовић, предсједница Друштва библиотекара РС, захвалила се Хипо банци на одлуци да овогодишњи Дан штедње обиљежи кроз подршку библиотекама страдалим у поплавама, као и на великој подршци коју већ десет година ова банка континуирано пружа домаћим библиотекама. “Библиотеке су кључна снага у развоју писмености и формалном образовању, и одрастању сваког појединаца те су снажна подршка у очувању језика, културе и традиције.”

Ово је једанаеста година заредом како Хипо банка организовано и врло досљедно промовише политику друштвено одговорног дјеловања на тржишту Републике Српске.

И ове године представници Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука ће 31. октобра и 1. новембра обићи сва породилишта у Републици Српској, у мјестима у којима послује банка, и родитељима дјеце која се роде на овогодишњи 31. октобар уручиће штедну књижицу са новчаним улогом од 50 КМ.

*Међународни Дан штедње обиљежава се 31. октобра, на дан када је 1924. године у Милану одржан први међународни конгрес представника свјетских штедних установа, који су се састали у жељи да пронађу излаз из кризе проузроковане првим свјетским ратом. Констатовали су да је штедња пријеко потребна за развој човјечанства те су донијели одлуку којом је установљен међународни Дан штедње с циљем да се јавно промовишу њене вриједности. Ту је одлуку донијело 350 делегата из 27 земаља, који су представљали око стотину милиона штедиша.

Comments are closed.