ПОЗИВ ЗА СЕМИНАР 26. – 27. АПРИЛ 2018. –ТРЕБИЊЕ

Admin 20. септембра 2017. 0
ПОЗИВ ЗА СЕМИНАР 26. – 27. АПРИЛ 2018. –ТРЕБИЊЕ

Двадесет година стручног усавршавања библиотекара Републике Српске карактерисало је стално трагање за иновативним библиотекарским знањима, али и остваривањима у свијету установљеним стандардима. Широк распон библиотечког дјеловања од школских, високошколских и народних библиотека условио је значај тимског дјеловања библиотечке струке у цјелини. Зато Друштво библиотекара сваке године организује семинар ради стручног усавршавања библиотекара и бољег сагледавања стања у библиотекарство код нас и у свијету.

Семинара ће се одржати у хотелу «Леотор» у Требињу 26-27 априла 2018.г.

Тема семинара- С КОРИСНИЦИМА, ЗА КОРИСНИКЕ- НЕОБАВЕЗНО, НЕУБИЧАЈНО, ИНОВАТИВНО

ИНФОРМАЦИЈА НА ПИСМЕНОСТ У ШКОЛСКИМ И ДЈЕЧИЈИМ БИБЛИОТЕКАМА

 

Основни циљ семинара јесте да се укаже употреба доступних технологија и производа на основу којих је могуће пружање додатних услуга корисницима библиотека уз максималну реализацију кориштење постојећих и заједничко планирање будућих ресурса.

Позивамо колеге да представе примјере добре праксе, пројекте чија је реализација у току, планове за будућност или једноставно били који аспект примјене информационо-комуникацијских технологија која за циљ имају боље пословање библиотека и квалитетнију услугу за кориснике.

Пријава радова се врши до 15. фебруара 2018. године  на мејл Друштва bibliotekarirs@gmail.com,након чега  ће се одабрати најбољи. Одабир се врши на основу сажетка од 500 ријечи или 3500 карактера са размацима и напиасаног рада у цјелини.Списак одабраних радова биће објављен до 20 марта 2018.

Comments are closed.